aegtepagter (1)

Ægtepagter

Efter den gældende lovgivning får man i Danmark automatisk delingsformue, også kaldet formuefællesskab, når man gifter sig.

Formuefællesskab betyder, at I som ægtefæller i tilfælde af separation, skilsmisse og død, hver især skal opgøre jeres bodele og aflevere halvdelen af jeres formue til den anden ægtefælle. Der er dog visse personlige rettigheder, som ikke skal deles, herunder rimelige pensionsordninger.

Hver ægtefælle ejer således sine egne aktiver og hæfter overfor sine egne kreditorer.

Hvis den ene ægtefælle er insolvent, har denne ægtefælle ikke noget at aflevere til den anden ægtefælle. Den anden ægtefælle slipper imidlertid ikke for at aflevere halvdelen af sin formue til den insolvente ægtefælle eller rettere sagt til dennes kreditorer. Sådanne forhold kan man i vidt omfang undgå ved at oprette ægtepagter. Ved ægtepagt gør man hele formuen eller en del heraf til særeje. Der findes mange former for særeje, og det er vigtigt at finde den form, der passer til netop jeres konkrete forhold.

I er velkomne til at kontakte os, hvis I har behov for rådgivning omkring jeres formueretlige situation og eventuelle behov for oprettelse af ægtepagt. Ægtepagter oprettes efter et møde på kontoret i Herning eller efter et møde hos jer.

BALE Advokatfirma er medlem af Danske Familieadvokater.